Publicerad av Lars Ottoson
Årets stipendieutdelning ur lnga och Per Anders Olofssons stiftelse inleddes med att Per-Anders framhöll vikten av att stödja det lokala samhället. Detta gäller hans val av leverantörer, men är också syftet med stiftelsen som bär hans och hustrus namn och som stöder lokal kultur, samhälle och näringsliv. I år är det fem pristagare som delar lika på 50.000 kr. Först ut var Primula Veris, Brösarp. Inger Beckman och Anna Martin representerade föreningen
2. Bengtemölla, Brösarp. För att möjliggöra att boken "Bengtemöllaunder350år" ska bli verklighet, mottog Sven Pärsson prissumman.

3. Matrundan. För att undersöka möjligheter till cykel- och bussrunturer för evenemanget. Helene Ingvarsson mottog priset.

4. Lolo Hansson. För vård av funktionshindrade med hjälp av häst Tor och en specialbyggd vagn.

5. Tomelilla - Brösarps biografförening. För att göra det möjligt för barn att gå på bio gratis.

Samtliga pristagare kommer under nästa tisdag att berätta om sin verksamhet!

Följande tilldelades stipendier 2018:

Charlotte Ivarsson-Lundberg, Genväg Österlen. 10.000 kronor.
Tobias Persson, SFK Pirayorna. 10.000 kronor.
Evald Faxhede, Smedstorps byalag och bygdegårdsförening. 10.000 kronor.
Malin Olsson, Tomelilla ungdomsorkester. 10.000 kronor.
Reidar Jönsson, dokumentärfilm om Nadja Eriksson. 10.000 kronor.

Tack för årets alla 31 ansökningar till Inga och Per-Anders Olofssons stiftelse! Vi har kontaktat pristagaren och om du inte har kontaktats har du tyvärr inte fått denna utdelning i år. Ni är varmt välkomna nästa år. "

Ansökan 2020

Ansökan för stipendiet 2020 skickar ni till denna adress: Tomelilla Rotaryklubb c / o Bo Herou Lantmannavägen 13 27395 Onslunda. Ansökan måste vara Rotary Tomelilla tillhanda senast 2020-04-30 för ev. utdelning i juni månad 2020.