Meddelande från Presidenten

Klubbmedlemmar Rotary Tomelilla

 
Klubbens aktiviteter ligger nere för tillfället och kanske det går att träffas igen senare i vår och det måste vara vårt mål, men först efter att vi haft "Klubbsamråd", det är ni medlemmar som bestämmer...
 
Bo Herou
president Tomelilla Rotaryklubb
0708-365325
Meddelande från Presidenten 2021-01-05 23:00:00Z 0

GOD  fortsättning!
 

Rotaryvänner

Ett år har passerat. Ett år som inte liknar något annat. Covid-19 har ställt våra vanor, våra mänskliga kontakter och vår frihet att röra oss som vi vill på huvudet.

Vi anar nu en ljusning under våren då vaccinationerna kommer igång. Men det kommer att ta tid, lång tid, innan hotet från viruset är undanröjt. Om det helt kommer att bli undanröjt.

För oss i Tomelilla Rotaryklubb gäller det att avvakta utvecklingen, följa myndigheters och politikers råd. Men framförallt ta ett personligt ansvar.

Vintern hoppas vi blir mild och våren skön. Men samma sak här – vi ska hålla oss friska.

Med detta sagt vill jag och styrelsen önska Er alla

Ett gott nytt år, med en förhoppning att vi kan ses snart igen

Styrelsen för Tomelilla Rotaryklubb

/gnm

Bo Herou

president

 

GOD  fortsättning!  2020-12-19 23:00:00Z 0

Stipendium utdelning

Totalt 50.000 kr delades ut vid tisdagens Rotarylunch. Stipendieutdelningen är ett årligt återkommande arrangemang. Just i år senarelagt några månader på grund av coronapandemin. Stipendierna var 10.000 kr vardera.Pengarna kommer från Inga och Per-Anders Olofssons stiftelse. Årligen delas avkastningen av stiftelsekapitalet ut.I år har 21 ansökningar kommit in. Av dem valde stiftelsens styrelse ut fem stipendiemottagare. Dessa är:MTB-Österlen, en cykelskola för barn och ungdomar huvudsakligen vid Smedstorps skola.Eriksgård, Brösarp. Verksamhet för barn och ungdomar, ofta med diagnoser. Vidare äldrebesök med igenkänning på ”den gamla gården”.Bröllopsrundan Österlen. Engagera företagare och organisationer med anknytning till bröllop och vidhängande festivitas.Tomelilla IF och deras planer på utveckling av Välabadet och Folkets park. Framförallt ombyggnation av minigolfbanan till en äventyrsgolf.Röda korset Tomelilla. Sim- och svenskundervisning för kvinnor som står långt från arbetsmarknaden, främst invandrarkvinnor.– Var söndagsförmiddag står det ett tjugotal kvinnor och väntar på att vi ska starta, berättar Inger Johansson-Thor. Efter badet dricker vi kaffe och pratar svenska. Löser problem och hjälper kvinnorna vidare i livet.Tack vare det fina vädret kunde vi både sitta ute och inne i vårt vanliga rum. Naturligtvis med coronaavstånd.Planerna är att så smått återuppta våra tisdagsluncher på Golfrestaurangen. Men då senarelagt till 13.30 då lunchrusningen lagt sig.Vi återkommer med planering i kommande vecka.
Stipendium utdelning 2020-09-14 22:00:00Z 0

Andrarum kyrka

Rotary Tomelilla besökte Andrarum kyrka vid sitt andra veckomöte för Rotary året.

Vår President guidade på ett förträffligt sätt i kyrkan...
Efter besöket åt vi en lätt lunch på Andrarums kaffestuga...
 
 
Andrarum kyrka 2020-09-01 22:00:00Z 0

Rotary Tomelilla "Jeep" projektet

Efter samtal med Karin, samordnaren som finns i Sverige, så fungerar Rotary Doctors hjälpligt i Kenya med inhemsk personal och framtiden är osäker utan vi får vänta ut framtiden och spara pengarna så länge. Ytterligare info kommer i vår om hur fortsättningen kommer att bli.

Vid styrelsemöte med Rotary Tomelilla konstaterades att pengarna till ny ”Jeep” finns hos Rotary Tomelilla, Rotary Kivik och med Ystad St: Petri är det lite oklart, vår President Bo Herou kommer att stämma av detta.

Som läget är nu vet vi inte hur vi kommer att göra, kommer verksamheten i Kenya att tas upp igen, i så fall i viken omfattning och finns samma behov av ny ”Jeep”.

Jag har kontakt med Rotary Doctors här i Sverige och stämmer av dessa frågor och kommer i närtid lämna besked till er…och kommer också att efterfråga om det finns en plan B, klicka på länken för info...
https://www.rotarydoctors.se/

Ansvarig för Jeep kommittén Rotary Tomelilla

Kjell Persson

Rotary Tomelilla "Jeep" projektet 2020-08-21 22:00:00Z 0

Mjukstart av veckomöten

Försöket med Fyledals träffen blev verkligen lyckad och det beslutades att vi går vidare med veckomöte i Andrarums kyrka tisdag den 1 september kl 12.30. Också här medlem och en gäst inom familjen. Guidning i kyrkan och gott om plats. Också här kommer mer information inom kort. Beslut om fortsättningen efter detta tar vi senare.
Varmt välkomna!
Er President
 
Mjukstart av veckomöten 2020-08-21 22:00:00Z 0

Inga & Per-Anders Olofssons Stiftelse

Publicerad den 02 Aug 2020

Obs! Det är i april månad 2021 som ansökningarna skall vara inne...

Per Anders Olofsson och hans hustru Inga Olofsson bildade stiftelsen 2007.  Stiftelsens ändamål är att stödja utbildning, ungdomsverksamhet, kultur och näringsliv inom Tomelilla kommun.
Uppdraget att dela ut stipendiet föll på Tomelilla Rotary klubb. 2017 uppnådde stiftelsen 10 år och har under denna period delat ut mer än 250 000:- kr.
Ansökan för stipendium 2021 skickar ni till denna adress: Tomelilla Rotaryklubb c/o Bo Herou  Lantmannavägen 13, 27395 Onslunda. Ansökan måste vara Rotary Tomelilla tillhanda senast 2021-04-30 för ev. utdelning i juli månad 2021.
Inga & Per-Anders Olofssons Stiftelse 2020-08-01 22:00:00Z 0
President Bo Herou 2020-06-30 22:00:00Z 0

Medlemskap i Rotary

Publicerad den 14 Aug 2019
 
Medlemskap i Rotary 
 
Att vara medlem i Rotary är en livsstil. Du är välkommen att söka. Förutom att man träffar klubbkamrater regelbundet och på så sätt får ett brett nätverk vill man gärna göra gott för andra genom att delta i olika serviceprojekt.Under mer än ett sekel har Rotary klubbar gjort värdefulla serviceinsatser i samhället både lokalt och internationellt. Undersökningar visar att ju mer rotarianer engagerar sig i Rotarys verksamhet, desto större blir deras engagemang och samhörighet med klubben och organisationen. Agera nu och ställ upp med din tid och talang på områden som är viktiga för dig och där du kan göra en betydelsefull insats.Här är några förslag på hur du kan bli aktiv i Rotary:

 

  • Anmäl dig som frivillig till någon klubbkommitté.
  • Håll dig underrättad om vad som händer i klubben.
  • Sitt med olika personer vid varje möte så att du får möjlighet att lära känna var och en i klubben.
  • Besök andra klubbar och ta med dig nya idéer hem till egna klubben.
  • Gå på distriktskonferensen och bekanta dig med rotarianer från andra klubbar.
  • Gå med i någon av de många globala nätverksgrupperna och utvidga ditt Rotary kontaktnät till andra länder.
  • Ställ upp som värd för en student inom ungdomsutbytet eller studiegruppsutbytet (GSE).
  • Ta steget ut i den internationella Rotary världen och åk på den årliga RI-kongressen
  • Läs mer vad medlemskap i Rotary kan ge på Rotary Internationals webbplats http://www.rotary.org/
 
Medlemskap i Rotary 2019-08-13 22:00:00Z 0

Tomelilla fixade jeepen

Rotary Tomelilla har samlat in imponerande 250 000 kronor. Pengar bekostade en jeep till Rotarys Läkarbanks jeepläkarlinjer i Kenya.

Tomelilla fixade jeepen 2018-03-27 22:00:00Z 0

Lysande Tomelilla!

2017 lyste också Tomelilla under Österlen lyser. Närmare trehundra marschaller tändes på torget i Tomelilla!
Tomelilla Rotaryklubb arrangerade och företag i Tomelilla stöttar ”Lysande Tomelilla” genom att ge 20 kronor per styck för valfritt antal marschaller.
Till årets Österlen lyser som alltid genomförs under Allhelgonahelgen hoppas vi att evenemanget ska växa ytterligare och att vi ska kunna tända ännu fler marschaller.
Var med och tänd på en lysande idé. Hela överskottet går till Rotarys verksamhet i Tomelilla!
 
Lysande Tomelilla! 2018-03-20 23:00:00Z 0
Sponsors