Publicerad den aug 14, 2019
Per Anders Olofsson och hans hustru Inga Olofsson bildade stiftelsen 2007.  Stiftelsens ändamål är att stödja utbildning, ungdomsverksamhet, kultur och näringsliv inom Tomelilla kommun.
Uppdraget att dela ut stipendiet föll på Tomelilla Rotary klubb. 2017 uppnådde stiftelsen 10 år och har under denna period delat ut mer än 250 000:- kr.
Inga & Per-Anders Olofssons Stiftelse 2019-08-13 22:00:00Z 0
Publicerad den aug 14, 2019

Medlemskap i Rotary

Att vara medlem i Rotary är en livsstil. Förutom att man träffar sina klubbkamrater regelbundet och på så sätt får ett brett nätverk vill man gärna göra gott för andra genom att delta i olika serviceprojekt.Under mer än ett sekel har Rotary klubbar gjort värdefulla serviceinsatser i samhället både lokalt och internationellt. Undersökningar visar att ju mer rotarianer engagerar sig i Rotarys verksamhet, desto större blir deras engagemang och samhörighet med klubben och organisationen. Agera nu och ställ upp med din tid och talang på områden som är viktiga för dig och där du kan göra en betydelsefull insats.Här är några förslag på hur du kan bli mer aktiv i Rotary:

• Anmäl dig som frivillig till någon klubbkommitté.
  • Håll dig underrättad om vad som händer i klubben.
  • Sitt med olika personer vid varje möte så att du får möjlighet att lära känna var och en i klubben.
  • Besök andra klubbar och ta med dig nya idéer hem till egna klubben.
  • Gå på distriktskonferensen och bekanta dig med rotarianer från andra klubbar.
  • Gå med i någon av de många globala nätverksgrupperna och utvidga ditt Rotary kontaktnät till andra länder.
  • Ställ upp som värd för en student inom ungdomsutbytet eller studiegruppsutbytet (GSE).
  • Ta steget ut i den internationella Rotary världen och åk på den årliga RI-kongressen
  • Läs mer vad medlemskap i Rotary kan ge på Rotary Internationals webbplats http://www.rotary.org/

Medlemskap i Rotary 2019-08-13 22:00:00Z 0
VERKSAMHETSÅRET 2019-2020 Kjell Persson 2019-06-26 22:00:00Z 0
Publicerad av Lars Ottoson
Årets stipendieutdelning ur lnga och Per Anders Olofssons stiftelse inleddes med att Per-Anders framhöll vikten av att stödja det lokala samhället. Detta gäller hans val av leverantörer, men är också syftet med stiftelsen som bär hans och hustrus namn och som stöder lokal kultur, samhälle och näringsliv. I år är det fem pristagare som delar lika på 50.000 kr. Först ut var Primula Veris, Brösarp. Inger Beckman och Anna Martin representerade föreningen
2019 års stipendier Lars Ottoson 2018-06-24 22:00:00Z 0

Rotary Tomelilla har samlat in imponerande 250 000 kronor. Pengar bekostade en jeep till Rotarys Läkarbanks jeepläkarlinjer i Kenya.

Tomelilla fixade jeepen 2018-03-27 22:00:00Z 0
2017 lyste också Tomelilla under Österlen lyser. Närmare trehundra marschaller tändes på torget i Tomelilla!
Tomelilla Rotaryklubb arrangerade och företag i Tomelilla stöttar ”Lysande Tomelilla” genom att ge 20 kronor per styck för valfritt antal marschaller.
Till årets Österlen lyser som alltid genomförs under Allhelgonahelgen hoppas vi att evenemanget ska växa ytterligare och att vi ska kunna tända ännu fler marschaller.
Var med och tänd på en lysande idé. Hela överskottet går till Rotarys verksamhet i Tomelilla!

Lysande Tomelilla! 2018-03-20 23:00:00Z 0